De allra flesta har en eller flera tavlor på sina väggar. Det blir så kalt annars med bara tapet eller målad vägg så det hör liksom till inredningen att hänga upp en eller flera tavlor. Exakt vad som är en tavla kanske inte kan fastställas, men enligt Wikipedia är det en platta som pryds med något och som sedan sätts upp på en vägg. En tavla behöver inte vara samma sak som ett konstverk, det kan lika gärna vara ett fotografi eller tryck av något slag.

Fototavlor och planscher

En tavla kan vara stor eller liten, inramad på olika sätt och valet av tavla handlar kanske mest om ägarens tycke och smak. Det är väldigt vanligt med olika sorters posters eller planscher med olika motiv och design och den som söker något att pryda väggen med kan alltid hitta något som passar både smak och plånbok. Det kan finnas trender och gå lite mode i vad man bör ha på väggen och är det så att det som är modernt för stunden passar den egna smaken är det bara att slå till. Det behöver inte vara som förr när en tavla skulle vara gjord av en känd konstnär och dess prislapp hade ganska många siffror. De som kunde köpa konst då gjorde det kanske mest som investering och den tavla man köpt fick hänga kvar på väggen under många år. Nu för tiden är det oftast inte på det sättet, utom möjligen för inbitna konstsamlare som har sin egen tanke om vad som är konst eller inte.

Pryd väggen med dina favoriter

Det är både kul och inspirerande att välja bland olika motiv och trender. Känn efter vad som passar dig själv och kanske din bostad i övrigt. Färger, former och kanske andra prydnader som finns. Fundera inte på vad andra tycker utan välj efter eget huvud, det är ditt hem och dina väggar. Då är det ju minst sagt rimligt att det också är din smak som avgör vad som ska hängas upp, hur det ska hängas upp och om det ska vara inramat eller inte. Testa olika kombinationer, byt ut, ändra och flytta om så hittar du säkert de tavlor eller posters som ger din bostad den perfekta karaktären.

Av kalle