Som fotograf finns det en hel del att tänka på. Om du dessutom lever på att sälja dina bilder har du ännu fler järn i elden. Då gäller det att ta reda på vilka motiv som säljer och hur du kan göra dina bilder så attraktiva som möjligt.

En fotograf arbetar framför allt med ljus och bakgrund för att göra motivet mer levande, men även med att arrangera saker på ett sätt som uppfattas som tilltalande för ögat. Att ha tillgång till färska blommor är en ynnest när du arbetar med att fotografera olika objekt. På flo-rea.com kan du bland annat hitta vackra pioner som gör sig riktigt bra på bild. Det finns dessutom en rad andra blommor på sajten som du kan ha nytta av. Botanisera bland lökar och fröer för att hitta det som passar dig bäst.

Använd rätt objektiv

Förutom att fundera över bildens komposition och olika kontraster behöver du som fotograf tillgång till både perspektiv och objektiv. Du måste våga arrangera dina motiv och våga experimentera. Se också till att ta många bilder från olika vinklar och med olika djup.

Blommor är tacksamma att fotografera eftersom du också kan välja att zooma in riktigt nära och detaljfotografera ett kronblad eller ett helt hav av blommor på ett fält en vacker sommardag. Blommor kan också fungera som rekvisita för att komplettera en bild eller fungera som den enda färgklicken i ett svartvitt fotografi. Våga vara kreativ och ta risker för att hitta en bästsäljande bild.

Av kalle