Att starta en egen hemsida är inte så svårt som man kan tro, men ska man sälja produkter som kläder eller annat, är det mycket viktigt att man tar bra foton till hemsidan. Vill man inte till en början satsa på en fotograf, kan man själv ta bra bilder men då finns det en del att tänka på.

Skaffa snygga kläder till fotograferingen

Om man ska marknadsföra en hemsida som man själv har skapat, behöver man också marknadsföra sig själv och man ska inte vara blyg att även ta bilder på sig själv som en del av presentationen. Genom att fota sig själv, ger det ett mer öppet och trevligt intryck till kunder och företaget framstår som seriöst och blir mer personligt. Ska man möta potentiella samarbetspartners är det också bra att vara snyggt klädd och se presentabel ut. Genom att köpa snygga och stilfulla jeans online att ha på sig till en presentationsbild eller till ett möte, ger man ett bra intryck ihop med en riktigt snygg blus eller topp! Riktigt snygga jeans som man köper online, passar även bra till en stilren kavaj för en snygg stil och seriöst intryck.

Egna produktbilder och bra tips

Att till en början ta egna produktbilder till en hemsida kan löna sig då det kostar en del att anlita en fotograf. Går affärerna bra kan man senare så småningom unna sig en fotograf när man fått in mer vinst. Det finns många bra tips för bästa produktbilder med både en mobilkamera eller en vanlig kompaktkamera. Det är klokt att investera i ett kamerastativ där man kan ställa in höjden enkelt innan man fotar, samt får en stadigare grund så att man undvika suddiga bilder. När man ska välja kamerastativ kan man ha stor nytta av råd hur man väljer rätt kamerastativ till objektfotografering. En kuliss eller snygg bakgrund med en enkel färg framhäver också objektet och man ska även tänka på ljuset. Dagsljus blir alltid bäst och vill man få en lite häftigare effekt, kan man belysa objektet.

Satsar man på ett onlineföretag där man säljer kläder, behöver man inte bara bilder på plaggen utan även när de sitter på en person. För en start med låg kostnad, kan man anlita vänner eller bekanta som kan ställa upp som modeller om man tar bilderna själv. Det är bra att känna till smarta grunder i porträttfotografering när man ska fota någon som ska stå modell med de kläder man säljer. Ofta handlar det om enkla justeringar av kameran och hur ljuset faller. Fotar man utomhus, är det viktigt att inte fota i motljus med solen bakom för då framträder modellen och kläderna mer otydligt. Använder man sig av en systemkamera, är det viktigt att välja ett bra objektiv som inte är allt för avancerat till en början. Ett smart tips är att välja ett så kallat mediumtelefoto-objektiv på 85 millimeter eller 105 millimeter. Ett sådant objektiv för modellfotografering, innebär snygga bilder där modellen fortfarande är i fokus och bakgrunden är inte den som är mest fokuserad. Foto av personer inomhus behöver ofta en så kallad diffusor som är paraplyer i olika storlekar på ställningar. Dess egenskaper är att reflektera ljuset bättre i rummet och skapa en mer dynamisk bild.

Av kalle