Har du tröttnat på att köpa dyra matkassar i butiken och istället köpt en tygpåse att bära varorna i? Då är du inte ensam. Den där tygpåsen kan ibland vara lite väl tråkig och intetsägande, men det går att lösa. Med hjälp av din egen kamera kan du skapa personliga fotomotiv på din tygpåse och du kan även skapa personliga tygpåsar att ge bort i present.

Tygpåsen – årets julklapp?

När politikerna höjde skatten på plastpåsar blev det plötsligt väldigt dyrt att köpa en påse till sina matvaror. Även pappkassarna höjdes med några kronor, vilket fick många att se sig om efter andra alternativ. En tygpåse blev för många ett alternativ till butikens dyra engångspåsar. Tygpåsen kan återanvändas många gånger och den är dessutom väldigt mycket mer pålitlig än pappkassarna som många nu köper istället för plastpåsen. En pappkasse går lätt sönder, speciellt om det är en blöt väderlek ute. Tygpåsen däremot håller i ur och skur. Tygpåsen kan därför vara den perfekta julklappen att ge bort.

Designa din egen tygpåse – gör så här

Eftersom tygpåsen är en väska, är det många som undviker att ta med tygpåsen till matbutiken då den sällan är speciellt snygg. Dock finns det sätt att ändra på det. För att piffa upp den tråkiga tygpåsen, gör så här:

1. Köp ett gäng enkla tygpåsar som faller dig i smaken.

2. Greppa kameran och ta några bilder som du blir riktigt nöjd med.

3. Köp t-shirtpapper i en hobbybutik.

4. Lägg in bilderna från kameran i datorn.

5. Skriv ut bilderna på t-shirtpapprena

6. Stryk fast bilderna på tygpåsarna.

7. Klart.

Om du hellre föredrar att ha ett budskap på påsen eller något helt annat, kan du så klart välja det istället. Du bestämmer helt själv vad du vill göra med tygpåsen för att du ska kunna ha den med dig nästa gång du handlar.

Av kalle