Fuji film är en av de mest använda produkterna från ett känt varumärke som fotografer använder. Med Fuji film kan du ta fotografier som du sätter in i album, gör till din portfolio eller tar för att göra ett reportage för en tidning. Fotografer vill helst ha den bästa kvaliteten på sin film och då är Fuji ett av toppmärkena.

Vad gör Fuji så bra?

Fuji har varit med ett tag nu. Företaget grundades i Japan 1934 och har sedan dess utvecklats i rasande fart. De har stått bakom några av de allra största modereportagen i de största tidningarna. De har varit ryggraden när kända fotografer har skapat omtalade böcker och de har förenklat arbetet för många amatörfotografer som med Fujis kameror och högkvalitativ Fuji film kunnat lägga upp de mest fantastiska bilderna på sociala medier eller rama in dem för hemmabruk – oavsett om de är svartvita eller i färg.

Det som gör Fuji så bra är inte bara de små gröna rullarna som blev deras signum först. Det är deras detaljrika kameror och slitstarka film som gör att alla vill använda Fuji. Från början ville man göra film för röntgenkameror men idag är det en helt annan nivå företaget har lagt sig på. Allteftersom började de också att tillverka kameror, men idag har den försäljningen minskat eftersom många använder sina mobiltelefoner för att ta foton. Det gör även filmare och fotografer idag trots att man ändå brukar ha en digital kamera i sin studio om man är proffsfotograf. Många fotografer börjar faktiskt gå tillbaka till den vanliga kameran eftersom den också ger den där traditionella och nostalgiska känslan när man jobbar. Dock kan man variera beroende på vad man gör och hur man gör det i sitt yrke.

Även om Fuji har några konkurrenter som Canon och Nikon så får de nästan alltid toppbetyg när de kommer ut med en ny kamera. Deras kameror har många funktioner och är lättanvända för de flesta. För dig som är stillbildsfotograf är Fuji det absolut bästa varumärket av kameror och film eftersom det aldrig riskerar att bli suddigt. Varje detalj kommer fram och färgåtergivningen är fantastisk.

Olika sorters bilder

Av kalle