För att kunna göra riktiga fotoäventyr är det bra att ha egen bil. Vilken slags bil som du ska satsa på beror främst på din vardag, men också vilka slags foton som du vill ta. Vart du vill resa. Det finns många bra begagnade bilar att välja mellan.

Begagnad bil för fotografen

Om du gillar att fotografera är bilen ett bra verktyg för att ta sig ut i naturen eller för att kunna åka iväg tidigt en morgon för att fota en vacker soluppgång över staden. Det finns flera parametrar att tänka på när du ska köpa bil. Din ekonomi, familjesituation och vardag har naturligtvis störst inverkan. Men det skadar inte att ha en bil som också fungerar bra för fotografering. Särskilt som många hobbyfotografer kan tjäna pengar på sin hobby online. På Holmgrens Bil hittar du billiga begagnade bilar i alla prisnivåer och modeller. Det kan vara klokt att tänka igenom vilket bränsle som du ska satsa på. Det finns fler och fler elbilar på begagnatmarknaden, dock kan de ännu vara problematiska om du ska åka upp till fjällen under flera dagar. Det finns många bränslesnåla diesel- och bensinbilar som inte släpper ut för mycket per mil. Holmgrens Bil har både billiga begagnade bilar, transporters och husbilar.

Ta dig ut i naturen

Bland det bästa med att ha bil är att du enkelt kan ta dig ut i naturen. Packa bilen med matsäck och fotoutrustningen och bege dig sedan till en sjö, havsstrand, berg eller skog. Tillbringa dagen med att fotografera. En rekreativ dag som ger mycket energi till arbetsveckan. Har du familj är fotografering en hobby som är lätt att kombinera med familjelivet. Medan barnen letar stenar eller fotar med mobilen eller egen kamera, så kan du ta dina bilder. För att verkligen kunna ta dig ut i naturen är det smart att inte ha för låg bil. När du scrollar på Holmgrens Bil bland billiga begagnade bilar är det smart att tänka på markfrihöjd. Så att du kan åka in på en skogsbilväg utan att bilen skrapar i. Markfrihöjden är faktiskt bland det viktigaste att tänka på, förutom bilens storlek. Om du hittar en mindre bil som du gillar kan du höja den ett par centimeter. Det går stor skillnad.

Vanlife som fotograf

Intresset att semestra i bil och vanlife har ökat markant i och med coronapandemin. Gillar du att kombinera att resa och fotografera kan du satsa på en transporter, en van, som semesterbil. Antingen köper du en husbil eller en transporter som du bygger om. Du hittar mycket inspiration på Youtube. Holmgrens Bil säljer också billiga begagnade transporter, som Mercedes Sprinter och Ford Van, förutom bilar. Då kan du vara ute under en längre tid. Det passar också dig som gillar att göra korta fotoäventyr över helgen. Med en van eller husbil kan du enkelt göra en minisemester över helgen och upptäcka nya platser. Det är relativt billigt, varmt och ger oerhört mycket frihet. Du kan även sova i din bil, särskilt om du har en kombi som en Volvo Cross Country. Då använder du bilen som vanlig bil till vardags, och microcampar med bilen när du ska fotografera.

Av kalle